Veelgestelde vragen

Algemeen
Heb ik een bouwvergunning nodig?

Voor het aanleggen van een zwembad is geen bouwvergunning nodig. Soms is het wel raadzaam om even een melding te doen bij eventuele directe buren.

Hoe lang duurt de aanleg van een zwembad?

Dit hangt sterk af van grootte van het bad en de planning in algemene zin. Heb je al een idee wat je wilt, dan adviseren we je contact met ons op te nemen. Meestal kunnen we wel een goede indicatie geven van levertijd en/of realisatie.

Is het altijd nodig om een bodemplaat te storten?

Een goede fundering is een must. Met het oog op eventuele verzakkingen eigenlijk altijd een vereiste. Formaat en drainage is per situatie verschillend. Graag adviseren wij u ter plaatse.

Wat kost een zwembad?

Dat is een vraag die niet in twee of drie regels is te beantwoorden. Alles is afhankelijk van type zwembad, formaat, liggen en situatie ter plaatse. Wij adviseren graag en voorzien je vervolgens van een duidelijke offerte.

Zwembad samenstellen
Wat is het verschil tussen een kunststof en bouwkundig zwembad?

Elk type zwembad heeft zijn eigen voordelen. Het verschil zit met name in mogelijkheden en realisatie. Een kunststof zwembad heeft beperkingen in formaat en vorm en wordt in één geheel geleverd. Bouwkundige zwembaden worden ter plaatse gebouwd en hebben geen beperkingen in mogelijkheden.

Wat is het maximale formaat van een kunststof zwembad?

---

Wat is het verschil tussen PP en HDPE zwembaden?

Bij PP zwembaden bieden we verschillende vaste modellen. HDPE zwembaden zijn qua vorm en afmetingen flexibel samen te stellen. Enige beperking is het maximale formaat van ---

Wat is de maximale diepte van het zwembad?

Voor PP en HDPE zwembaden geldt een maximale diepte van circa 150 cm. Voor bouwkundige zwembaden gelden in principe geen beperkingen. Alles hangt samen met de verhoudingen van het bad en mogelijkheden ter plaatse. Ook in deze geldt: Bel ons gerust voor het juiste advies.

Zwembad onderhoud
Wat is PH waarde?

Onderhoud van het water is cruciaal voor maximaal zwemplezier. De PH waarde is de zuurgraad van het water. Bij oplevering adviseren we je uitgebreid over onderhoud van het water.

Wat moet je doen als het water troebel of vies wordt?

Meten is weten! Eerst wordt de PH waarde van het water gemeten. Vervolgens pas je de dosering van chloor, granulaat of andere stoffen aan. Af en toe is een shockchlorering nodig. Een flinke dosis om het water te ontsmetten. Bij afronding van onze werkzaamheden adviseren wij uitgebreid.

Hoe vaak moet ik mijn zwembad laten onderhouden?

Wij adviseren een periodiek onderhoud. Standaard onderhoud kun je prima zelf uitvoeren, volgens de instructies die wij aanleveren. We adviseren om jaarlijks een check up te laten doen. Ook voor deze service is Top Zwembaden het juiste adres.

Hoe beperk ik het onderhoud van mijn zwembad?

De hoeveelheid onderhoud hangt nauw samen met de techniek die in jouw zwembad is aangebracht. Type filters, zuigers en de juiste zwembadafdekking helpen hierbij. Top Zwembaden adviseert je graag om het onderhoud tot het minimum te beperken.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag via het formulier hieronder en wij hopen deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.